Narava na krožniku? Zakaj pa ne! Rastlinsko bogastvo Slovenije je izjemno in divje rastline so od nekdaj del naše kulinarike. S knjigo Narava v kuhinji bodo slastni koščki narave na jedilniku prav vse leto, saj so okusni, zdravi in blizu, le nabrati jih je treba.
Simpatični dnevniški zapisi v knjigi vam bodo pomagali spremljati, kdaj raste katera »rožica«, za kaj je dobra in kje jo najdete. V receptih pa izveste, kako si z njo popestrite jedilnik in pripravite na primer: ribone s potrošnikom, ajdove štruklje z vijolico in kokosove valentinčke z jelšo, namesto običajne kave skuhate želodovo, iz šipka in vrbe pripravite liker … Tu se ustvarjanje še ne konča, divje rastline so lahko tudi del domače kozmetike.
»To je knjiga o naravi v naši kuhinji. Naj vam bo v navdih, da kakšen košček narave prinesete tudi v svojo.« – Alenka in Lovro Rozman
Preberite v dobrih zgodbah
- Članek Divje rastline na krožniku, kjer boste našli tudi nekaj receptov iz knjige
- Intervju s člani družine Rozman: Ponosni smo na štruklje z vijolicami
»Edina omejitev, ki se je pri kuhinji še danes držijo vsi Rozmani, je bila, da nikoli ne tvegajo. Nabirajo, kuhajo in uživajo zgolj tisto, kar poznajo.« - www.metropolitan.si
Leto izida: 2021
Število strani: 188
ISBN/EAN: 9789612824273
Mere izdelka: 19 x 24,8 x 1,8 cm
Vezava: Trda
Datum izida:
Založba: Cankarjeva založba