Britanski kulinarični zvezdnik je mestno življenje zamenjal za majhno kmetijo. V prvih treh letih bivanja tam je nastala knjiga, kjer se prepletajo navdihujoča osebna zgodba in recepti za preproste kmečke jedi.
Iz mesta na majhno kmetijo
Julius Roberts je prava senzacija na družbenih omrežjih TikTok in Instagram, kjer ima že več kot milijon zvestih sledilcev. Slavni kulinarični ustvarjalec je mestno življenje zamenjal za majhno kmetijo, z namenom, da bi gojil lastno hrano in obnovil vez z naravo. Ta knjiga je zbirka receptov iz prvih treh let, ki jih je britanski kuharski zvezdnik preživel na majhni kmetiji. V njej se prepletajo navdihujoča osebna zgodba in recepti za preproste kmečke jedi.
Preproste jedi v sožitju z naravo
Preprosta hrana, ki izvira iz ljubezni do zemlje, na kateri je zrasla, in letnih časov, ki jo usmerjajo. Nekaj dobrot na krožniku, skuhanih z raskavimi rokami med goro opravkov. Jedi, na hitro zmetane skupaj, medtem ko kozlički plezajo po mizi, in skodele vroče juhe, ki jo pojemo s kolen med okopavanjem vrta. Pisane solate, v katerih pojejo poletni okusi, in skromni obroki, skuhani v mirnejših zimskih dneh, ko lahko uživamo v prizemljenosti pripravljanja jedi in radostnem plesu sestavin v loncu.
»Začelo se je s štirimi prašiči ... Snapom, Cracklom, Popom in Albyjem. Po kakšnem letu dela v londonski restavraciji Noble Rot sem počasi spoznaval, da gostinsko življenje mogoče ni zame. Všeč mi je bilo učenje, tovarištvo in vznemirjenje, ki spada zraven, toda dolgi delovniki, pomanjkanje spanja in stres se dolgoročno niso zdeli zdržni.« (odlomek)
Leto izida: 2024
Število strani: 320
ISBN/EAN: 9789610177524
Mere izdelka: 18,5 x 26,2 x 3 cm
Vezava: Trda
Datum izida:
Založba: Mladinska knjiga Založba
Prevajalec: Manja Simonič
Zbirka: Izven - poljudna za odrasle