Se je vaše telo dokončno uprlo glutenu? Naj bo vzrok celiakija ali blažja oblika občutljivosti za gluten, razloga za skrb ni več.
Brez glutena, brez odrekanja
Danes je na voljo veliko živil, s katerimi lahko ustvarimo enako okusne in hranljive jedi kot iz najpogostejših žit: hrustljavi kruh, bogate mislije za zajtrk, sočne torte, kolače in testenine. Da o veličastnih jedeh z zelenjavo, ribami in mesom niti ne govorimo.
V priročniku boste našli vse potrebne nasvete za delo v kuhinji, kjer je treba ločevati brezglutenska in glutenska živila, namige in zvijače za popoln uspeh pri peki brezglutenskih peciv in odlične recepte za zajtrk, prigrizke, malice in glavne obroke, ki bodo navdušili prav vse.
Avtorici priročnika sta Christiane Schäfer, diplomirana ekotrofologinja (certificirana prehranska svetovalka) in avtorica več knjig o prebavljivosti živil in boleznih prebavnega trakta ter Sandra Strehle, diplomirana dietetičarka, prehranska strokovnjakinja za alergologijo, predavateljica in samostojna prehranska terapevtka.
»Naj bo vzrok celiakija ali katera druga oblika občutljivosti za gluten, s to knjigo vam ne bo zmanjkalo idej za kuho in peko.« - Bukla, Renate Rugelj
Leto izida: 2018
Število strani: 192
ISBN/EAN: 9789610153245
Mere izdelka: 17,0 x 20,0 x 1,5
Vezava: Mehka
Datum izida:
Založba: Mladinska knjiga Založba
Zbirka: Za zdravo življenje