Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Kakovostne zvočnice in e-knjige na: logo

Rožnata torta

Slastne presne sladice

Pripravite izvrstne posladke brez sladkorja, glutena ali peke.

Zagrebčanka Mihaela Brijak je avtorica uspešnega kulinaričnega bloga, posvečenega zdravemu pristopu do življenja in prehrane.

Zaprisežena presnojedka je zadnje desetletje posvetila prehrani, ki krepi zdravje. Ker pa je tudi velika ljubiteljica sladkih dobrot, je recepte za posladke brez sladkorja, glutena in peke zbrala v knjigi Sladke strasti brez slabe vesti. Preizkusite tri mojstrovine iz Mihaeline presne kuhinje.
 

Rožnata torta

Rožnata torta

Sestavine

Testo: 
    2 skodelici mandljev 
    4 žlice agavinega sirupa 

Krema: 
    2 skodelici indijskih oreščkov 
    ½ skodelice vode 
    4 žlice agavinega sirupa 
    1 žlica limoninega ali limetinega soka 
    ½ skodelice pesnega soka 
    ½ skodelice kokosovega masla 

1

Mandlje zmeljemo v moko, dodamo agavin sirup in obdelujemo, dokler se ne povežeta. Zmes razgrnemo v model in enakomerno pritisnemo.

2

Vse sestavine za kremo obdelamo v kremasto zmes. Polijemo jo po testu, okrasimo in v zamrzovalniku ohlajamo 3 ure.

Čokoladna tablica 

Čokoladna tablica 

Sestavine

1 skodelica kokosovega masla 
½ skodelice kakavovega masla 
½ skodelice kakava v prahu 
½ skodelice agavinega sirupa 
⅓ skodelice zamrznjenih malin 
¼ skodelice grobo sesekljanih mandljev in lešnikov 
1 žlica kakavovih zrn 

1

Model obložimo s prozorno folijo. Kokosovo in kakavovo maslo raztopimo v vodni kopeli ali sušilniku.

2

Dodamo kakav in agavin sirup ter zmešamo v stoječem mešalniku ali z žlico. Zmes zlijemo v model, obložen s prozorno folijo.

3

Maline, mandlje in lešnike zmešamo ter potresemo po zmesi v modlu. V hladilniku ohlajamo 1 uro.

4

Tablico s pomočjo prozorne folije vzamemo iz modla in razrežemo na kockice, paličke ali kako drugače.

Tribarvni sladoled 

Tribarvni sladoled 

Sestavine

2 skodelici indijskih oreščkov 
½ skodelice agavinega sirupa 
1 skodelica mandljevega mleka 
1 žlička vanilje 
½ skodelice kokosovega masla 
¼ skodelice kakava v prahu 

1

Prvih pet sestavin v stoječem mešalniku obdelamo v gosto kremasto zmes – to je vaniljeva sladoledna osnova. 

2

V tretjino kreme dodamo sesekljane jagode, nato jo zlijemo v model in damo v zamrzovalnik.

3

Ko se sladoled ohladi, dodamo tretjino vaniljeve kreme in posodo vrnemo v zamrzovalnik.

4

V zadnjo tretjino kreme dodamo kakav, prelijemo jo po vaniljevi kremi in postavimo v zamrzovalnik. Sladoled zamrzujemo vsaj 8 ur, nato ga vzamemo iz modla, narežemo in postrežemo.

Menu