Izbor 100 receptov iz legendarne izdaje Slovenska kuhinja priznanega in mednarodno uveljavljenega kuharskega mojstra Slavka Adamljeta. Recepti so opremljeni z novimi fotografijami jedi, ob katerih se vam bodo cedile sline.
V knjigi so zastopane Gorenjska kuhinja, Dolenjska in belokranjska kuhinja, Koroška kuhinja, Štajerska in prekmurska kuhinja ter Primorska in notranjska kuhinja. Naj torej lepo zadiši zadiši po kurji obari s cvičkom, matevžu s suhim mesom, ajdovih žgancih, krhkih flancatih, prekmurski gibanici, potici ... Odlični okusi jedi bodo popestrili vaše obroke, naj bo to vsakdanjik ali praznik.
Zbirka Zlata Slovenija ob 30. obletnici samostojnosti
V letu 2021 smo praznovali 30. obletnico razglasitve samostojne Republike Slovenije. To pomembno obletnico smo v naši založbi proslavili z izdajo zbirke Zlata Slovenija, ki prinaša pet čudovitih knjig o naši kulturni dediščini:
- Najlepši slovenski pregovori in reki,
- Slovenske šege in navade skoz leto,
- Slovenska dežela v ljudski pripovedi,
- Najlepše slovenske ljudske pesmi,
- Dobra slovenska kuhinja.
Zbirka na enem mestu predstavlja razširjene šege in navade, pogosto uporabljene pregovore in reke, okoli 90 ljudskih pripovedi, 200 slovenskih pesmi, 100 tradicionalnih okusnih jedi ...
»Premišljena vsebinska zasnova priročnika temelji na regionalnem konceptu - sistematično predstavlja jedi oz. jedilnike posameznih predelov naše države – slovenskih regij. […] Dobra slovenska kuhinja predstavlja imenitno izbiro za vse ljubitelje domače nacionalne kulinarike, pa tudi za tiste, ki bi jo radi (bolje) spoznali in si jo privoščili vsaj občasno.« – Isis
Leto izida: 2021
Število strani: 216
ISBN/EAN: 9789610161288
Mere izdelka: 17,6 x 22,6 x 2,4 cm
Vezava: Trda
Datum izida:
Založba: Mladinska knjiga Založba
Zbirka: Zlata Slovenija