Čarobna praznična peka
Slastno pecivo v veselem decembru ne sme manjkati v nobeni kuhinji. Priljubljena Urška Fartelj svetuje odlično sladico za praznično razpoloženje.
Simpatična Prekmurka je Slovence najprej osvojila s svojimi recepti na spletu, zdaj pa že s svojo drugo knjigo receptov.
Knjiga 220 stopinj poševno: preprosto in sveže vse leto prinaša več kot 120 enostavnih receptov za same slastne jedi. Za praznike se s pomočjo Urške Fartelj lahko preizkusite v pripravi slastnih sneženih kepic brez glutena.
Snežene kepice brez glutena
300 g fino mletih mandljev
4 žlice sladkorja v prahu
2 velika beljaka
ščep soli
1 lonček mletega sladkorja
Mandlji naj bodo olupljeni in fino mleti.
Beljakom dodamo sol in jih stepemo v sneg. Postopoma mu dodajamo mleti sladkor. K snegu dodamo mlete mandlje v štirih delih. Vsakokrat nežno zmešamo.
Nato z žličko nežno zajemamo zmes in oblikujemo kroglice, te povaljamo v mletem sladkorju. Kroglice polagamo na pekač, prekrit s papirjem za peko, in jih čisto malo sploščimo.
Piškote pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, 10 minut.
Kupujte knjige še ceneje v Svetu knjige
Člani Sveta knjige imajo vedno najmanj 20 % pa tudi do 70 % popust.
Knjige Urške Fartelj so na voljo tudi v Svetu knjige. Izbirajte med 220 stopinj poševno, 220 stopinj poševno - skupaj za mizo, 220 stopinj poševno – Preprosto in sveže vse leto.