Slavka Ilich, avtorica več priljubljenih kuharskih knjig in dolgoletna sodelavka Odprte kuhinje, je v knjigi Za posebne dni zbrala družinske recepte za izvrstne praznične jedi iz preprostih, dostopnih sestavin, najraje svežih in okoliških.
Veselimo se praznikov, praznujmo z jedmi
Vsak dan je lahko poseben. Ko se razveselimo nepričakovanega obiska, praznujemo rojstni dan, začetek šolskih počitnic ali ker je čas za naš najljubši praznik v letu – naj bo to pustovanje, velika noč, martinovanje, božič … Z izvirnimi, a nezapletenimi kulinaričnimi idejami Slavke Ilich boste zagotovo obogatili osebna in skupna slavja od prvega do zadnjega dne v letu.
Več kot 100 receptov
Pripravite dobrote, ki bodo razveselile vas in vaše najbližje. Jedi po Slavkinih receptih boste pripravili na hitro, lahko tudi vnaprej. Zanje ne boste segli globoko v žep, poleg tega so zdrave, zaradi česar se boste po njih počutili dobro.
Praznične dobrote in ideje za vse leto
Za martinovo pripravite martinovo pojedino z dvema prilogama, v veselem decembru se lotite peke parkljev, miklavževe pite, novoletne zvezde in pripravite odlično silvestrsko večerjo s prekajeno postrvjo in malo drugačno smrečico. Za pusta se vedno priležejo domači flancati, za veliko noč poskusite šunko v rženem kruhu, med prazniki in kar tako pa pripravite kakšne dobrote tudi, ko nič ne praznujete, se pa želite malo pocrkljati z dobro in zdravo domačo hrano.
Za vse generacije. Iz roda v rod
Jedi, ki so v kuharski knjigi Za posebne dni predstavljene s čudovitimi barvnimi fotografijami, vabijo k ustvarjalnemu sodelovanju tudi najmlajše. Tako bo tradicija skupnih praznovanj in užitkov ob dobrih jedeh, ki si jih privoščimo skupaj z družino in prijatelji živela naprej in iz roda v rod.
O avtorici
Slavka Ilich je dolgoletna sodelavka priljubljene Nedelove priloge Odprta kuhinja, z najvišjo naklado med tovrstnimi izdajami, je doslej objavila tri knjige: Po praznikih diši (2007), Paradižniki z mojega vrta (2010) in Doma je vsak dan lep (2011).
»Res je lepo in še dobro povrhu.«
Karina Cunder Reščič, urednica Odprte kuhinje
Leto izida: 2022
Število strani: 208
ISBN/EAN: 9789612825539
Mere izdelka: 20,3 x 25,8 x 2 cm
Vezava: Trda
Datum izida:
Založba: Cankarjeva založba
Urednik: Nina Žitko Pucer
Zbirka: CZ: kuharice