Ocvrte pustne miške
Posladkajte se s tipično pustno sladico – ocvrtimi miškami.
Za najbolj norčavi čas v letu pripravite tipično pustno sladico - slastne ocvrte miške.
Recept priljubljenega televizijskega kuharja Primoža Dolničarja najdete v njegovi knjigi Z vrta na mizo, ki je polna tradicionalnih slovenskih dobrot.
1/2 kg skute
4 jajca
4 žlice sladkorja
malo naribane limonine
lupinice
250 ml mleka
1/2 kg moke
1 zavitek pecilnega praška
sladkor v prahu
oljčno olje
Skuto pretlačimo in penasto umešamo z jajci, sladkorjem in limonino lupinico. Po žlicah dodajamo mleko in presejano moko s pecilnim praškom, da nastane testo. Segrejemo oljčno olje, naj ne bo prevroče.
Testo zajemamo z žlico in ga polagamo v olje. Miške pazljivo ocvremo. Pazimo, da jih ocvremo ravno prav. Preden jih s penovko poberemo iz olja, eno miško preverimo, ali je dovolj pečena.
Še vroče ocvrte miške povaljamo v sladkorju v prahu ali pa jih z njim potresemo.
Obilo receptov in idej za dobrote iz domače zelenjave in sadja ter najrazličnejših kosov mesa.